Je hoeft niet te wachten tot 1 maart 2020

Via de ‘beconregeling’ van ons kantoor kan je aangifte al vanaf begin februari worden geregeld en verzonden!

Plan een afspraak

Een DigiD hebben wij van je niet nodig!

belastingaangifte

Aangifte IB doe je normaliter voor 1 mei

Je hebt tot 1 mei 2020 de tijd om aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2019 te doen. Doe je aangifte voor 1 april 2020 dan krijg je voor 1 juli 2020 bericht van de Belastingdienst. Als de aangifte tussen 1 april 2020 en 1 mei 2020 binnen is dan probeert de Belastingdienst je voor 1 juli 2020 ook bericht te sturen.

Voor al onze klanten vragen wij uitstel aan. Zo ben je niet verplicht voor 1 mei 2020 aangifte te doen over 2019. De ‘beconregeling’ van ons kantoor geeft je de mogelijkheid om de belastingaangifte over 2019 uiterlijk in april 2021 in te dienen. Zo voorkom je hoge boetes voor het niet tijdig doen van aangifte. Bij het later indienen zal de Belastingdienst wel rente in rekening brengen. Bij tijdige aanlevering van jouw gegevens wordt uiteraard de termijn van 1 april 2020 niet overschreden.

De aangifte wordt via commercieel ontwikkelde fiscale programmatuur verzorgd. Middels beveiliging met PKI-overheidscertificaten wordt je aangifte digitaal naar de Belastingdienst verzonden. Wij ondervinden derhalve geen last van het ‘drukke’ inzendkanaal van de particulieren die middels een DigiD de aangifte indienen. Tevens ontvangen wij van de Belastingdienst een elektronische kopie van de aanslagen die opgelegd zijn door de Belastingdienst op basis van de ingediende aangifte. Directe controle van de opgelegde aanslag is hiermee gewaarborgd.

Maak via bovenstaande knop een afspraak en ontvang direct een checklist aangifte inkomstenbelasting 2020.

Check of je in 2019 of 2020 recht hebt op toeslagen

Toeslagen vormen een aanvulling op je inkomen. Je kunt de toeslagen met behulp van de DigiD rechtstreeks aanvragen bij de Belastingdienst. Let er op dat mijntoeslagen.nl, zorgtoeslag.nl en huurtoeslag.nl geen websites zijn van de Belastingdienst.

Als er iets verandert in de persoonlijke situatie check dan zo snel mogelijk of deze van invloed is op uw toeslagen. Financiële verrassingen blijven dan later uit.

Bij het laten verzorgen van de aangifte checken wij automatisch of je met terugwerkende kracht recht hebt op toeslagen.

toeslagen

Vaarwel blauwe envelop.

Veel zaken gaan al online. De Belastingdienst blijft niet achter

inlogpagina MijnOverheid

Berichtenbox op MijnOverheid

Vanaf nu ontvang je steeds meer berichten van de Belastingdienst in uw persoonlijke, digitale brievenbus bij de overheid: jouw Berichtenbox op MijnOverheid.

Als je jouw Berichtenbox op mijn.overheid.nl reeds hebt geactiveerd dan kunt je jouw post al lezen in jouw Berichtenbox. Anders dien je met behulp van jouw DigiD de Berichtenbox te activeren op mijn.overheid.nl.

Heb je nog geen DigiD of weet je de gebruikersnaam dan wel het wachtwoord niet meer dan kun je een DigiD aanvragen op digid.nl. Je hebt hierbij jouw burgerservicenummer nodig. Dit staat op het Nederlands paspoort, rijbewijs, identiteitskaart en zorgpas. Binnen 5 dagen ontvang je dan een brief met een activeringscode op jouw woonadres.